Bugatti test mysterieuze Veyron op Nürburgring 2 minutes leestijd

Bugatti Veyron Grand Sport Nurburgring Spyshot Veyron Successor
9 jaar na de start van de productie van de Veyron, moeten er nog circa 35 stuks aan de man gebracht worden. Nu Bugatti heeft verteld dat er geen SuperVeyron komt en ook het luxe-sedan project Galibier geen vervolg krijgt, zal Bugatti zich focussen op een Veyron opvolger. Op de Nürburgring Norschleife is een test-auto gespot, met boven de motor een metalen-frame, in plaats van motorkap. Speculaties dat Bugatti onderdelen test voor de Veyron opvolger, zijn daarmee geboren.
Wolfgang Schreiber Bugatti-Bentley CEO-1

Wolfgang Schreiber tijdens een presentatie in Genève.

Benchmark
Begin dit jaar sprak Bugatti CEO Wolfgang Schreiber met TopGear, in immer-arrogante bewoordingen sprak hij over de Veyron en zijn opvolger. In Molsheim wordt al een tijd gewerkt aan de opvolger, die volgens Schreiber niet hoeft te vrezen voor de LaFerrari, McLaren P1 of 918 Spyder. Volgens Schreiber is de Veyron nog steeds de beste super-sportwagen en de opvolger hoeft alleen deze auto te verbeteren.

“We have talked many, many times about the Galibier, but this car will not come because […] it would confuse our customers. With the Veyron, we placed Bugatti on top of all super-sportscar brands in the whole world. Everyone knows that Bugatti is the ultimate super sportscar. It’s easier for current owners, and others who are interested, to understand if we do something similar to the Veyron [next]. And that is what we will do. There will not be a four-door Bugatti.”

Minder
De Veyron heeft inderdaad de lat hoog gelegt voor ‘hypercars’, toch zal Bugatti veel ruimte tot verbetering zien. Het gewicht van 2080 kg zal zeker moeten worden terug gebracht, de motor (2 W8 motoren aan elkaar) kan ook lichter en compacter. De Veyron die is gezien op de Nürburgring was ook opvallend stil, een hybride aandrijving zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Meer
Op meerdere fronten is de Bugatti Veyron geen benchmark, in Genève stond dit jaar tegenover de Veyron Grand Sport Vitesse Rembrandt de Koenigsegg One:1, de eerste auto met 1 pk voor 1kg gewicht. Maar belangrijker, het is de eerste auto met 1 mW, omgerekend 1360 pk. De Veyron opvolger zal zeker dit vermogen moeten overstijgen,Categorie(ën)