Bugatti werkt aan nieuwe Veyron 1 minute leestijd

Bugatti Veyron GrandSport
“We are working on the next super-sports car”, dat tekende Auto Express op bij monde van Bugatti’s Chief Vehicle Engineer Jens Schulenburg. Nu de Veyron na zijn introductie in 2005 door de concurrentie op de huid wordt gezeten, is het merk bezig om een nieuwe maatstaf voor een comfortabele super-sport wagen te bouwen. In het interview wordt aangegeven dat de auto een lichtgewicht moet worden en er wordt tevens gewerkt aan een hybride aandrijving.

Galibier
De introductie van de auto wordt enkele jaren na de Galibier verwacht, die in 2014 zijn introductie zal beleven. De afgelopen jaren stond de auto op diverse evenementen om feedback te krijgen van de clientèle, dat de auto Veyron-specificaties krijgt in 4-deurs formaat, lijkt al zeker. Net als de Veyron neemt het Franse auto merk de tijd, de Galibier werd op de 2009 IAA Frankfurt voor het eerst getoond.

Veyron
Vorig jaar September werd de laatste EB16.4 Veyron geleverd, terwijl de cabrio uitvoering, Grand Sport en extra potente Super Sport, nog te bestellen zijn. De nieuwe Veyron zal nog meer gebruik gaan maken van lichtgewicht onderdelen zoals carbon fiber velgen. Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor hybride aandrijving.Categorie