SuperVeyron wordt de laatste? 1 minute leestijd

Bugatti Veyron London 2012-1
Nu Bugatti steeds meer concurrentie krijgt van grote merken als Ferrari en McLaren, wordt er een ‘last hurrah‘ verwacht van het VAG prestige project Veyron, de SuperVeyron. Er wordt gehint dat de auto een vermogen krijgt van 1600 pk, wat goed is voor een acceleratie in 1,8 seconden naar de 100 km/h met een topsnelheid van boven de 460 km/h. Het Amerikaanse Automobile verteld dat de SuperVeyron op eigen gebied, de IAA Frankfurt 2015 zijn debuut zal gaan beleven.

Niet de snelste
Recent heeft de Veyron al zijn snelheidstitel moeten afstaan aan de Koenigsegg Agera R, daarvoor moet de tank wel gevuld worden met E85 Bio-Ethanol. Toch zal het de bobo’s van VAG niet lekker zitten dat de kleine Zweedse autobouwer sneller kan.

Upgrades
De meest krachtige Veyron’s zijn nu nog de Vitesse en SuperSport met 1200 pk, hoe Bugatti een vermogenswinst van 400 pk zal behalen is nog ongewis. Een grotere motor lijkt te worden overwogen, ook zal het gewicht afnemen met maar liefst 250 kg.Categorie