918 Spyder gepresenteerd 1 minute leestijd

Porsche 918 Spyder 2013 IAA Frankfurt
Ruim 3 jaar nadat de 918 Spyder voor het eerst werd getoond op een autobeurs, heeft Porsche op de IAA Frankfurt de productieversie van de auto onthuld. De auto heeft hybride aandrijving en is goed voor een gecombineerd vermogen van 887 pk. Tijdens de presentatie claimde Porsche een rondetijd van 6:57 op de Nurburgring, sneller dan wat bijvoorbeeld de McLaren P1 tot nu heeft gehaald.

Breken met tradities
Met de totstandkoming van de 918 Spyder heeft Porsche gebroken met de traditie dat de lancering van een auto is geheuld in mysteries. Over de jaren heeft het sportwagen merk juist de testfase gebruikt voor promotie, is er meermaals informatie ‘gelekt’ en mochten journalisten de auto al aan de tand voelen. Toch treed er daardoor een soort moeheid op, iedereen kent de auto inmiddels en de nieuwswaarde is beperkt.Categorie(ën)