Zegwaard neemt afscheid van bolides 1 minute leestijd

Maybach 62s Landaulet Wim Zegwaard veiling RM Auctions
Het veilinghuis RM Auctions zal op 31 Oktober in Chelsea, Londen, een aantal bolides van (bijna voormalig) collectioneur Wim Zegwaard afhameren. Meer dan 20 auto’s doet hij van de hand, zonder reserve. In zijn collectie zitten veel Amerikaanse klassiekers en onder andere een Bugatti Veyron, Mercedes McLaren SLR en de super-exclusieve Maybach Landaulet.


Overvallen

De Rijswijkse ondernemer werd in Maart van dit jaar bruut overvallen, recent heeft Zegwaard bij ‘Opsporing Verzocht’ zelf een beloning van € 1,3 miljoen uitgeloofd voor de gouden tip.

Of de overval relatie heeft op de verkoop van zijn wagenpark is niet bekend, Zegwaard (€ 105 miljoen) vertelde eerder liever niet in de rijken-lijst Quote 500 te staan vanwege het risico op overvallen.

Opvallen
Wim Zegwaard werd regelmatig gespot achterin zijn Maybach Landaulet, wat niet minder is geworden de afgelopen maanden. De decadente cabrio werd in augustus nog gespot in Saint Tropez, of deze mastodont ook op de veiling verschijnt is onbekend. De ondernemer houdt wel van opvallen, bij gala’s en charity events toont hij vaak zijn goed gevulde zakken ten behoeve van het goede doel.

 



Categorie