Groen licht voor Bentley EXP 10 Speed 6 2 minutes leestijd

Bentley EXP10 Speed 6 Autosalon Geneve 2015-1-2
Bentley heeft tijdens het Goodwood Festival of Speed nieuws bekend gemaakt wat we eigenlijk al wisten; de EXP 10 Speed 6 wordt een productie model. Wat wel nieuws is, is de onderwerpen die Bentley in overweging neemt.

Bekendmaking
Dat vertelde Wolfgang Dürheimer, CEO van het merk die zelf ook meedeed aan het Festival of Speed en de hillclimb deed in een klassieke Bentley Blower. De overweging die het merk nu maakt is welk model ze eerder op de markt moeten brengen, een productie versie van de EXP 10 Speed 6, of een model onder de aanstaande Bentayga SUV die in 2012 als EXP 9 F werd getoond.

Propositie
Op dit moment wordt gewerkt aan de business cases van beide wagens, Bentley ziet niet de mogelijkheden om beide wagens binnen korte tijd op de markt te zetten. Wel is zeker dat de EXP 10 Speed 6 moet gaan concurreren met bijvoorbeeld de Ferrari F12berlinetta en Lamborghini Aventador, een groot verschil ten opzichte van de Continental GT Gran Turismo.

Cayenne – Macan
Bentley is onderdeel van de Volkswagen AG Group, en weet dus wat er speelt bij andere merken binnen de familie. Als sprekend voorbeeld ziet Bentley Porsche, die het succes van de Cayenne vervolg geeft met de Macan wat, in de korte tijd dat het model op de markt is, een groot succes blijkt.

Wanneer?
Onbekend blijft wanneer de eerste van de twee wagens op de markt verschijnt. In een interview gaf Wolfgang Dürheimer aan dat er geen haast gemaakt wordt, pas in 2016, of zelfs 2017 wordt er een knoop doorgehakt welk model als eerste op de rol komt en dan moet het hele proces richting productie nog beginnen.Categorie(ën)