Porsche Panamera Turbo Gemballa GTP 700 1 minute leestijd

Porsche Panamera Turbo Gemballa GTP700-1
De Porsche Panamera Turbo scoort goed als Autobahn-cruiser, maar kan de auto wel snel genoeg? Niet volgens Gemballa die de auto het vermogen geeft wat ontbreekt. Voor de GTP 700 heeft Gemballa een aanzienlijk grotere turbo gemonteerd zodat het vermogen stijgt naar, uiteraard, 700 pk. Volgas kan de auto een snelheid van 338,8 km/h bereiken. Snel genoeg? waarschijnlijk.

Turbo
Een geblazen motor extra vermogen geven is een bekend trucje, optimalisatie van de ECU is vaak genoeg voor een vermogen stijging. Voor Gemballa is dit niet ‘the way to go’, een nieuwe, grotere turbo wel. De nieuwe turbo levert zijn maximale kracht op bijna 2,0 bar, ten opzichte van de standaard 0,7 bar een aanzienlijke sprong voorwaarts. De engineers van Gemballa hebben er wel voor gezorgd dat het vermogen vloeiend toeneemt, waardoor een turbo-gat amper merkbaar is.

Concurrentie
Tijdens onze rijtest kwamen we bij een oprit naar de autobahn (zonder snelheidslimiet) toevallig een Porsche van de 996 generatie tegen die wel zin had in een sprintje. Voor de bestuurder van de ‘echte Porsche’ moet het een vervelend gevoel geweest zijn, toen hij werd ingehaald door een Panamera en deze vervolgens zag verdwijnen. De mogelijkheid om bijna alles om je heen op de autobahn te kunnen vernederen is fantastisch. Met de garantie die Gemballa geeft, is een gang naar de Duitse tuner eigenlijk een vereiste voor Panamera Turbo eigenaren.