Rijtest: Chevrolet Volt 6 minutes leestijd

Chevrolet Volt rijtest
Het fiscale voordeel maakt elektrisch rijden erg interessant, maar het kent tegelijk een groot nadeel, een beperkte actieradius. GM heeft daarom de E-REV ontwikkeld, een Extended Range Electric Vehicle die op de markt is gekomen als Opel Ampera en Chevrolet Volt. Op visuele verschillen na, zijn de beide modellen identiek aan elkaar én uitgeroepen tot auto van het jaar 2012. Wij gingen op pad met de Chevy om te beoordelen of dit predikaat terecht is.

De Volt is een nieuw begin voor GM.

Crisis
Schrijven over de Chevrolet Volt kan niet zonder aan te geven wat de importantie van de auto is voor moederbedrijf GM. De ooit grootste autobouwer ter wereld stond in 2009 aan de rand van de afgrond, doordat het jarenlang auto’s produceerde waarvan de vraag was weggevallen. Na staatssteun van de Amerikaanse en Canadese overheid belande het bedrijf in een gecontroleerd faillissement gevolgd door een doorstart. De toekomst moet anders en de Volt is daarvan het eerste, succesvolle, bewijs.

0% bijtelling
De Chevrolet Volt is dankzij de vooruitstrevende techniek en 200 kg zware accu geen goedkope auto, € 43.695,- moet worden achtergelaten bij de dealer, leasen kan vanaf € 667,- per maand. Om de pijn wat te verzachten heeft de overheid een aantal voordelen zoals vrijstelling van BPM en MRB, zakelijke rijders zijn helemaal spekkoper dankzij 0% bijtelling.

Den Haag is vriendelijk voor de Volt.

Volt of Ampera?
De Opel Ampera (Vauxhall in GB) en Chevrolet Volt worden in dezelfde fabriek gebouwd, op het (zwaar aangepaste) Delta-platform van GM. De Volt heeft dankzij de designtaal van Chevrolet een stuk sportiever uiterlijk dan de Ampera. Waarom GM heeft gekozen om de Chevrolet ook op de Europese markt te brengen is wat vreemd, tegelijk interessant. In Nederland zijn inmiddels 2.461 Ampera’s geleverd, waarvan 286 vorige maand. Van de Chevrolet Volt werden er slechts 50 stuks verkocht op een totaal van nog geen 300 stuks.

Op het eerste gezicht
Chevy’s designtaal is duidelijk aanwezig op de Volt, de grille bestaande uit 2 delen is aanwezig op elke Chevrolet maar heeft niet dezelfde koelfunctie. Zilverkleurige panelen met motief vullen daarom de ruimtes op, wat de auto een karakteristiek uiterlijk geeft. De voorbumper is voorzien van een extra deflector om de aerodynamische eigenschappen te verbeteren. Dit onderdeel raakt bij vrijwel elke drempel de grond, met een schrapend geluid tot gevolg, sportwagen eigenaren zullen hiervan niet schrikken. De deflector bestaat uit 3 delen en is flexibel, mocht het onderdeel toch kapot gaan zijn de kosten om te vervangen gering.

Het interieur is een stuk moderner vormgegeven, door een volledig LCD instrumentarium, de glanzend-wit touch-sensitive middenconsole en wit-leren accenten in de stoelen is het absoluut een fijne cabine. De witte decoratie panelen in de deur lopen vloeiend door naar de bovenzijde van het dashboard. Het centrale LCD display heeft naast de infotainment basis functies ook weergave’s over de aandrijving en verbruik-statistieken, wat het zuinig rijden nog leuker maakt.
Hoewel de stoelen comfortabel zijn en het interieur goed scoort op ergonomie, zal de armsteun (zeker voor kleinere mensen) onvoldoende steun bieden. Het bagagenet voor de kofferruimte is ook een onderdeel waar de designers wat meer aandacht aan hadden mogen besteden, die is niet bepaald stijlvol.   

Bij een groot aantal parkeer- garages zijn laadpalen geplaatst, op vaak ideale plekken. Het opladen is soms zelfs gratis.

Elektrisch rijden
Bij het starten van de auto geen startmotor gevolgd door het geluid van fossiele brandstof, een korte melodie maakt duidelijk dat je klaar bent voor vertrek. De rijervaring verschilt niet bijster veel van een conventionele auto, door een enkele versnelling rijdt de auto juist comfortabeler. In de brochure wordt gemeld dat er 80 km volledig elektrisch gereden kan worden op een accu, in de praktijk zijn wij krap 50 km ver gekomen. Het koude winterweer en de ochtendspits spelen daar zeker een rol in, net als de verlichting en climate control. Het opladen van de accu neemt circa 7 uur in beslag, als de auto op de werkplek wordt opgeladen kan je dus met een volle accu naar huis. Het opladen van de 16 kWh accu kost circa € 2,- aan stroom en kan middels de laadpaal kabel, of middels de draagbare oplader die in elk stopcontact past.

Benzine
Wanneer de acculading minimaal is, neemt een stille, 1.4 liter 4 cilinder motor de stroomtoevoer over. Op lage snelheden is de 86 pk motor amper te horen, wanneer er ingehaald moet worden gaat het toerental omhoog en wordt het duidelijk dat je het rustiger aan moet doen. Door de benzine motor wordt de actie radius vergroot tot ruim 500 km en kan er gewoon getankt worden onderweg naar, bijvoorbeeld de Costa del Sol.

Op de ‘Kop van Zuid’ bevinden zich 7 laadpalen in de WPC parkeergarage.


Rijervaring
Dankzij enorme trekkracht van de elektromotor (370 Nm) heeft de auto geen moeite om bijvoorbeeld in te voegen op de snelweg. Het zicht rondom is prima in orde, de achterruit bestaat uit 2 delen, waardoor de optionele Achteruitrijcamera eigenlijk een must is om aan te kruisen. De wegligging is prima in orde, er zijn weinig momenten dat je merkt onderweg te zijn met 1632 kg. Het remmen voelt anders aan dan een normale auto, zeker in de ‘L’ stand, bedoeld om het regeneratief remsysteem optimaal te benutten, kost wat tijd om aan gewend te raken.
Wanneer de auto zich bij een laadpaal bevind, moet je wel open staan voor een gesprek. Tijdens onze test zijn we een paar keer aangesproken over de auto, veel mensen vinden het bijzonder. De zeer kostbare kabel kan wel zorgen voor wat ongemak, deze zit namelijk niet vergrendeld. Iemand met kwade bedoelingen kan dus eenvoudig de stekkers ontkoppelen en de kabel meenemen. Een oplossing is de kabel met een hangslot te bevestigen aan het wiel, al is dit geen elegante oplossing.

Conclusie
De Chevrolet Volt is een auto die de voordelen van elektrisch rijden verenigd met het gemak van de verbrandingsmotor. Het enige wat een struikelblok vormt is de hoge aanschafprijs, zakelijke rijders kunnen wel meer profiteren van fiscale voordelen. De auto voelt premium aan en het elektrisch rijden, zonder CO2 uitstoot, geeft je daadwerkelijk een goed gevoel. Lange afstanden zijn geen probleem voor de auto, dankzij de uitstekende uitrusting kan je in alle comfort lang doorrijden. Wie in de markt is voor een nieuwe auto van de zaak doet er goed aan om op pad te gaan met de Volt.
[nggallery id=118]


Categorie

  • Arie Timmermans

    GEWELDIG! Wat een fantastisch mooie film met bijpassende muziek! Werkelijk klasse zoals dit eruit ziet.Ook het verslag ziet er perfect uit!