Galibier project vertraagd 1 minute leestijd

Bugatti Galibier Concept and Veyron
Hoewel Bugatti nooit bekend heeft gemaakt te starten met de productie van de uber-luxe sedan Galibier, heeft het project, net als de Veyron, vertraging opgelopen. Het in 2009 gepresenteerde concept gebaseerd op de Veyron, zou volgens bronnen in 2015 op de prijslijst verschijnen. Hoe lang Bugatti nu de tijd neemt om de auto goed te krijgen, is niet bekend.

Schreiber
Volgens de nieuwe Bugatti CEO Wolfgang Schreiber wil het merk extra tijd nemen omdat de auto een compleet andere propositie is dan de Veyron. Toch benadrukt hij dat er een model bij moet komen, wat aansluit bij de behoefte van de markt: “If you now switch to a different type of car, it is very necessary to evaluate the needs of the customer.” De auto zal uiteindelijk niet de naam Galibier gaan dragen, er wordt gespeculeerd dat de naam uit het verleden, Royale zal worden gebruikt.Categorie