Porsche Targa 4S Exclusive Edition alleen in NL 1 minute leestijd

Porsche 911 Targa 4s 991 Exclusive Edition AutoRAI 2015-1
De Nederlandse Porsche importeur PON maakte voordat de AutoRAI van start ging melding van een heuse wereldprimeur, dat blijkt nu een verbouwde Targa 4S te zijn. Eet model gespoten in lichtblauw en voorzien van circa € 65.000,- aan optie is alleen in Nederland te bestellen, gelimiteerd tot 15 stuks met een vanaf-prijs van € 223.230,-.

50 jaar
Het model is vooral om te vieren dat de 911 Targa inmiddels 50 jaar bestaat, wat wordt benadrukt door een klassieke 1974 911 S Targa in dezelfde lichtblauwe kleur. De wagen heeft model gestaan voor het feest-model, inclusief de stickers op de zijkant al zijn deze nu in het zwart uigevoerd.

Opties
Porsche zou er niet mee wegkomen om alleen maar de auto in een bijzondere kleur met leuke opties te presenteren. De 15 wagens worden gebouwd in het Porsche Exclusive Center, waar bijzondere dingen zoals de ‘pepita’ zwart-wit stof op de stoelen en 20″ Fucks-stijl velgen worden gemonteerd. Het bouwen van de wagen wordt uitgebreid gedocumenteerd en de eigenaar krijgt een fotoboek hiervan.

Extra Opties
Echt full-options is het model niet, zaken zoals keramische remmen, Burmester Audio en het Powerkit kunnen nog worden aangevinkt voor een meerprijs. Het is ook mogelijk om de auto met handmatige transmissie te bestellen, dat kost krap € 7.000,- extra. De prijs is overigens geen beletsel voor fans van het model, er zijn reeds 8 modellen verkocht en Porsche verwacht de resterende 7 nog tijdens de AutoRAI te verkopen.Categorie(ën)