Maserati Levante SUV mule gespot 1 minute leestijd

Maserati Levante Mule Spyshot 2015 2016
In het koude Scandinavië is een mule-model van Maserati’s aanstaande Levante SUV gespot tijdens test-werkzaamheden. FCA (Fiat Chrysler Automotive) investeert € 1 mrd in de ontwikkeling van het model, dat waarschijnlijk op het platform van de Quattroporte komt te staan maar ook onderdelen van zuster-merk Jeep krijgt.

Concurrentie
Al in 2011 toonde Maserati een SUV-concept, toen nog Kubang genaamd. Begin vorig jaar vertelde FCA voorzitter Sergio Marchionne dat de productieversie al dit jaar op de markt moet verschijnen. Gezien de mule met het koetswerk van de Ghibli is het onwaarschijnlijk dat Maserati die doelstelling gaat halen. De korte periode was gesteld in de hoop om de concurrentie voor te zijn, Bentley’s Bentayga SUV is bijna productie rijp en Jaguar heeft aangekondigd in 2016 de F-Pace in de markt te zetten. Mercedes-Benz en Lamborghini zullen ongetwijfeld later nog volgen met luxe SUV’s.

Levante
Wanneer de Levante zijn debuut gaat maken is dus nog onbekend, wel kunnen we er vanuit gaan dat er uit ten minste 3 motoren gekozen kan worden. De 410 pk sterke bi-turbo V6, een 275 pk V6 diesel en de brute 530 pk / 710 Nm sterke bi-turbo V8. Jeep zal vooral helpen met de ontwikkeling van het 4-wiel aandrijfsysteem, qua styling en interieur zal Maserati ongetwijfeld haar kunstje doen.Categorie(ën)