Maserati bevestigd Ghibli voor Shanghai 1 minute leestijd

Maserati GranTurismo MC Stradale & Quattroporte Autosalon Geneve 2013
Maserati heeft bevestigd dat de nieuwe Ghibli eind deze maand tijdens de Shanghai Motor Show zal debuteren. De auto betekend een nieuw hoofdstuk voor Maserati en moet met een prijs van circa € 80.000 concurreren met de (luxere) Mercedes-Benz CLS-klasse, BMW 6-serie en Audi A7 wagens.

Dieselen
Wie zich in het hogere zaken-segment begeeft, moet zich wel conformeren aan de vraag; een diesel. Bevestigd is het nog niet, maar Maserati zou daadwerkelijk de eerste dieselmotor introduceren in de Ghibli. Uiteraard beloofd Maserati een “Meesterwerk van techniek, waarin het huis van de drietand al zijn ervaring heeft toegepast”.

Basis
De Quattroporte is gebaseerd op de Chrysler 300C, wat ook het platform voor de Ghibli zal vormen. Wel zal de auto een stuk kleiner van formaat zijn en tevens leverbaar in meerdere varianten. De instapvariant zal waarschijnlijk worden uitgerust met een 3,2 of 3,6 liter V6 Pentastar motor van Chrysler, aangepast door Maserati.Categorie