Bentley Bentayga SUV komt in 2016 2 minutes leestijd

Bentley SUV Bentayga EXP 9 F Autosalon Geneve 2012-1
De Engelse luxe-auto fabrikant Bentley heeft meer informatie vrijgegeven over haar aanstaande SUV model, die de naam Bentayga zal gaan dragen. De auto krijgt dus geen benaming wat refereert aan Bentley’s verleden, maar wordt vernoemd naar een berg op het Spaanse eiland Gran Canaria, de Roque Bentayga. Dit jaar zal de auto worden onthuld op een niet nader genoemde motor show, in 2016 wordt begonnen met leveringen.
Wolfgang Durheimer Paris Motor Show 2014 Mondial de l automobile Bentley Mulsanne Speed-1

Wolfgang Dürheimer naast de Mulsanne Speed op de Mondial de l’Automobile 2014.

Bentayga
Volgens Bentley’s CEO Wolfgang Dürheimer worden nu de laatste tests met de Bentayga afgewerkt, een video daarvan heeft het merk op YouTube geplaatst. Eerder bracht Bentley naar buiten dat het ontwerp van de productie versie flink zal verschillen ten opzichte van de EXP 9 F, het SUV concept dat Bentley toonde op de 2012 Autosalon Genève.

Ultra Luxe
De Bentayga wordt de eerste auto van zijn soort, een ultra luxe SUV. Wat betreft motorisering is er nog geen verrassing, de huidige W12 en V8 zorgen voor de aandrijving, later zal daar nog plug-in hybride versie bijkomen. Daarmee wordt het ook mogelijk om uitsluitend op stroom te rijden, iets wat belangrijk is bij de steeds strenger wordende emissie regels in steden. Verder beloofd Bentley dat de auto niet alleen ruimte, comfort en luxe biedt, maar ook daadwerkelijk off-road capaciteiten heeft.

Cijfers
Bentley heeft in 2014 voor het 5e jaar op rij een record omzet gedraaid, ze wisten 11.020 auto’s te verkopen, een toename van 9%. De doelstelling is om in 2020 niet minder dan 20.000 auto’s te verkopen, Bentley verwacht 3.000 Bentayga’s per jaar te kunnen verkopen. Dit jaar zal Bentley ruim € 360 mln investeren in een nieuw Research & Development centrum, wat 300 nieuwe banen oplevert. Op dit moment zijn er 1.000 mensen werkzaam voor Bentley in Crewe.Categorie