Nieuwe naamgevingen voor Mercedes-Benz 1 minute leestijd

Mercedes-Benz Brussels Autosalon 2013-1
Het modellen aanbod van Mercedes-Benz is fors gegroeid en het zal blijven groeien. Overzichtelijker wordt het niet, daarom heeft het merk besloten een nieuwe naamgeving-strategie op te zetten waarbij diverse modellen een andere naam krijgen. Veel SUV’s krijgen een andere naam en de SLK zal met het nieuwe model in 2016 als SLC door het leven gaan.

GL
Vooral voor de SUV’s gaat er veel veranderen, de ML, GL en GLK zullen voortaan als respectievelijk GLS, GLE en GLC worden aangeduid. De benaming komt daardoor meer overeen met het formaat en marktpositie van de hoofd modellen-serie. Door de unieke positienering van de geländewagen, blijft deze ongewijzigd G-klasse.

Mercedes-Benz naamgevingen 2

Motorisering
Een welkome verandering is ook het aanzienlijk verkorten van aandrijf-aanduidingen. In de afbeelding hieronder is te zien hoe vanaf 2015 dit wordt aangeduid.

Mercedes-Benz naamgevingenCategorie