Jaguar SUV gaat F-Pace heten 1 minute leestijd

Jaguar C-X17 Concept Brussel Autosalon 2014 F-Pace-1
Jaguar bracht in 2013 voor het eerst een SUV concept naar een motor show, met duidelijke plannen om dit, nog steeds groeiende segment, te gaan betreden. Vandaag heeft Jaguar bekend gemaakt dat de eerste SUV van het merk definitief gaat komen, onder de naam F-Pace. In 2016 zal de auto die weinig zal verschillen ten opzichte van het C-X17 Concept op de markt verschijnen, met een onthulling nog eind dit jaar.

Slogan
Over de naam F-Pace zou Jaguar lang nagedacht hebben, met een duidelijke referentie naar de F-Type sportwagen en een oude slogan uit de jaren ’50 en ’60; ‘Grace, Pace, Space’.

Concurrentie
Jaguar gaat met de F-Pace de concurrentie aan met bijvoorbeeld de Porsche Macan, BMW X4 en Audi Q5. Het merk hoopt dankzij de doelgroep te verleiden dankzij de nieuw ontwikkelde Ingenium motoren, sportieve rijeigenschappen, maar vooral het karakteriserende Jaguar ontwerp.

Doelstelling
Na forse investeringen in innovaties en productie faciliteiten, hoopt Jaguar te werken aan een jaarlijkse productie van 200.000 auto’s. In 2014 bouwde Jaguar nog 80.000 modellen, de nieuwe XE en aanstaande F-Pace moet dit cijfer fors gaan verhogen.Categorie