De nieuwe Lamborghini Urus 2 minutes leestijd

Lamborghini Urus
Dit jaar wordt nu al gekenmerkt door een SUV offensief van VAG, eerst met de EXP 9 F in Genève, morgen met de Lamborghini Urus in Peking. Beide auto’s maken hun eigen segment boven het bestaande SUV-modellen gamma, de Urus prijkte nog op de uitnodiging voor de aanstaande motor show. Het concept model van Lamborghini, toont hoe ze denken over een sportieve cross-over/SUV, de auto wordt niet voor 2017 in de showroom verwacht.

Combineren
Voor de onderdelen van de auto is traditiegetrouw gebruik gemaakt van lichtgewicht materialen, het nieuwe Forged Composite carbon-fiber procédé wat was te zien in de Aventador J, komt ook zichtbaar terug op deze auto. De Sesto Elemento Concept heeft duidelijk model gestaan voor het bijzondere interieur, een opvallend lijnenspel met daarin 4 individuele stoelen.

Zuinig
Aandrijving van de Urus wordt waarschijnlijk verzorgd door een vernieuwde en ge-detunede Gallardo V10 motor, die 600 pk levert. Omdat de auto pas in 2015 volledig ontwikkeld hoeft te zijn, blijven de engineers uit Sant’Agata Bolognese bewust vaag, wat de speculatie molen voedt. Een uitvoering met extra elektromotor is op termijn ook waarschijnlijk terug te vinden in de prijslijst, omdat Lamborghini niet alleen de snelste SUV wil bouwen, maar ook de meest zuinige.

MLB
Volgens bronnen van Autoweek, staat de auto van 4,99 meter lang, 1,99 breed en 1,66 hoog op het nieuwe MLB platform. Dit VAG platform zal worden gebruikt voor onder andere de Audi Q7, Porsche Cayenne en de aanstaande Bentley SUV.

Markt
Ondanks de verschuiving van vraag naar het Oosten, is Lamborghini ervan overtuigd dat de Verenigde Staten de voornaamste markt blijven, met 50% van de totale verkoop. Prijs in de VS zal boven de $ 200.000 gaan liggen, dat is nog aanzienlijk meer dan dat Bentley gaat vragen voor haar model.Categorie(ën)