Ferrari test LaFerrari XX 2 minutes leestijd

Ferrari LaFerrari XX Spyshot Nurburgring
In de afgelopen maanden is Ferrari druk bezig geweest met het testen de LaFerrari XX, de auto werd gespot (en gehoord) op Adria Raceway, Paul Richard, Monza en uiteraard de Nürburgring. Het 3e ‘XX’ circuit model van Ferrari zal op 3 december in Abu Dhabi worden onthuld tijdens de Ferrari Finali Mondiali.

Specs
Al vlak na de onthulling van de LaFerrari deden de wildste geruchten de rondte, de auto zou een V6 formule 1 motor krijgen, het hybride systeem zou worden weggelaten, dat waren 2 hardnekkige geruchten. Dat lijkt allemaal niet meer dan dat, slechts geruchten. Ferrari zou de aandrijving van de LaFerrari intact laten en ongemoeid door reguleringen zwaar aanpassen voor extra performance, niet minder dan 1050 pk moet er beschikbaar zijn in de racewagen.

Nürburgring
Testen op de Nürburgring is belangrijk om de wegligging te testen, of de componenten de groene hel kunnen doorstaan maar misschien het belangrijkste is de snelst mogelijke rondetijd. Wat dat betreft hoeft Ferrari zich niet te schamen, een fotograaf klokte de auto in 6 minuten en 35 seconden, 23 seconden sneller dan de 599 XX en 12 seconden sneller dan de record-houdende Pagani Zonda R.

Exclusief
Geruchten zijn dat Ferrari slechts 30 LaFerrari XX’s wil bouwen, even veel als de Enzo FXX voorganger. Hoewel Ferrari er wellicht meer zou kunnen verkopen, zal het niet veel meer zijn, de auto mag alleen gebruikt worden op het circuit wanneer Ferrari dat wil, bijvoorbeeld tijdens de Corse Clienti dagen.

Ook Exclusief
Ferrari wil nog een 2e, zeer-gelimiteerde versie van de LaFerrari op de markt brengen, die wel op de weg mag, de LaFerrari Spider. Spyshots, info of uitspraken zijn er niet, anders dan de belofte van Luca di Montezemolo om nog iets heel bijzonders (-op basis van de LaFerrari) op de markt te zetten. In 2015 wordt een onthulling van de LaFerrari Spider verwacht, vertellen meerdere bronnen onder andere aan het Amerikaanse Car Magazine.Categorie(ën)