Luca di Montezemolo stapt op bij Ferrari 2 minutes leestijd

Ferrari autosalon geneve Maserati Luca di Montezemolo-1
Ferrari voorzitter Luca di Montezemolo zal op 13 oktober een punt zetten achter zijn carriere bij Ferrari. De 67-jarige topman begon zijn loopbaan bij de Fiat Groep in 1971, in 1991 (3 jaar na het overlijden van Enzo Ferrari) nam hij het bestuur van Ferrari op zich. Een conflict met Fiat-Chrysler topman Sergio Marchionne lijkt de voornaamste reden van zijn vertrek, hij zal de positie van Luca di Montezemolo overnemen.

Enzo Ferrari
Luca di Montezemolo kan terugkijken op een bijzondere loopbaan bij Ferrari, zo was hij in de jaren ’70 de rechterhand van Enzo Ferrari en had hij de leiding over de racetak van Ferrari.

Het Ferrari team op de Autosalon Geneve 2014. Op de achtergrond de executives van FCA (Fiat Chrysler Automobiles).

Het Ferrari team op de Autosalon Geneve 2014. Op de achtergrond de executives van FCA (Fiat Chrysler Automobiles).

Beursgang
In de bekendmaking van het vertrek geeft Luca di Montezemolo aan dat de geplande beursgang van FCA (Fiat Chrysler Automobiles, waar Ferrari onder valt) aanleiding is voor zijn vertrek. “Hiermee breekt een nieuwe en andere fase aan voor Ferrari, waarin de zaken mijn inziens geleid moeten worden door de CEO van de groep. Dit is het einde van een tijdperk en daarom heb ik besloten om na 23 fantastische en onvergetelijke jaren te stoppen als president van Ferrari. Ik wil alle mannen en vrouwen die voor Ferrari werken, de technische en commerciële partners en de fans die de Scuderia ook op de moeilijkste momenten blijven steunen, enorm bedanken. Ferrari is het mooiste bedrijf ter wereld en het was een voorrecht om het te mogen leiden.”

Niemand is onvervangbaar
De charismatische president van Ferrari probeerde tijdens de Grand Prix in Monza afgelopen weekend, nog de aanwezige journalisten op het paddock zand in de ogen te strooien. Hij probeerde geruchten te ontkrachten door te vertellen dat hij nog 3 jaar doorgaat, iets waar Sergio Marchionne krachtig op reageerde. Hij benadrukte de vriendschap maar voegde daaraan toe dat de huidige prestaties van Scuderia Ferrari onacceptabel zijn, en “niemand is onvervangbaar”.Categorie