The Files: lekt het bij Ferrari? 3 minutes leestijd

Ferrari LaFerrari Autosalon Geneve 2013
Een LaFerrari Spider, turbo-458 en FF instapmodel, dat is wat Ferrari voor ons in petto heeft. Een Amerikaanse website zou documenten toegespeeld hebben gekregen van binnen Ferrari met zekere toekomstplannen en overwegingen. Sommige merken communiceren open over hun toekomst, Ferrari vindt het niet horen bij de magie om het merk, des te meer bijzonder dat we nu meer lijken te weten over nieuwe modellen. Natuurlijk zal Ferrari de gepresenteerde informatie niet bevestigen, noch ontkennen, de toekomst zal uitwijzen of het echt een betrouwbare bron is geweest.

LaFerrari FXX & Spider
Tijdens de persconferentie van Ferrari in Genève, vertelde Luca di Montezemolo dat de LaFerrari is uitverkocht, maar voegde daaraan toe: ‘We are going to build something very special for those who couldn’t buy the LaFerrari.’ Aangezien Ferrari’s CEO geen loze beloftes maakt, is een LaFerrari Spider, gebouwd in een zeer kleine oplage van 50 stuks, een plausibel verhaal. Volgens de bron verlangt Ferrari rond de $ 2 mln per stuk, ongeveer hetzelfde wat voor de LaFerrari FXX/XX track-toy gevraagd zal worden. De auto zou het logische vervolg zijn op de Enzo FXX, waar er 30 van zijn gemaakt.

M458 T Italia
Of de facelift 458 Italia ook echt M458 T Italia gaat heten is niet zeker, dat de auto er gaat komen met turbo motor wel. Al maanden zijn er hardnekkige geruchten dat Ferrari meer modellen turbo-power wil geven, met de 458 als logische eerste mogelijkheid. De motor die eerder debuteerde in de California T wordt wel fors aangepast naar een vermogen van rond de 670 pk. De toename in vermogen kan niet zomaar, de vormen van de auto zullen fors veranderen ten behoeve van voldoende koeling en lucht aanzuiging. De bron maakt zelfs melding van een plaats van debuut, de Autosalon Genève 2015.

FF Facelift
Een jaar later moet de facelift van de FF volgen, ook 5 jaar nadat het origineel is gepresenteerd. De vrij-ademende V12 blijft en krijgt meer vermogen, een goedkopere optie komt erbij in de vorm van een bi-turbo V8 instapmodel, inderdaad, met dezelfde motor als bovenstaande 458T. Onduidelijkheid is er over de toekomst van het FF model, meerdere opties zoals een 4-zitter coupé model als vervanger worden overwogen.

F12berlinetta Facelift
Wanneer de FF meer vermogen krijgt, moet de F12berlinetta met dezelfde motor dit natuurlijk ook krijgen. Hoewel 2016 aan de vroege kant is voor een facelift, zou de auto dat toch krijgen. Over de F12berlinetta opvolger is ook al nagedacht, dit moet een sportievere wagen worden in tegenstelling tot het GT-karakter wat de wagen nu heeft.

En verder
McLaren timmert flink aan de weg met hun sportwagens gebouwd op een carbon fiber monocoque. Hoewel dit de beste oplossing is voor het bouwen van een torsiestijve, lichte auto, zal Ferrari er nog niet aan beginnen. Wel zal er in de nabije toekomst meer carbon fiber worden toegepast in auto’s, ook is de elektrificatie van Ferrari een definitief gegeven. Het zal vermoedelijk beginnen bij de 2e generatie California, pas jaren later volgen andere modellen met midden-motor.Categorie(ën)