Troostwijk gaat activa Spyker veilen 2 minutes leestijd

Spyker C8 Aileron veiling Troostwijk Auctions belastingdienst executieveiling
Troostwijk Auctions heeft op hun website de aankondiging geplaatst van een grote veiling van Spyker wagens en onderdelen. Volgens de vermelding op de website gebeurd dit in opdracht van de Belastingdienst kantoor Utrecht, alwaar Spyker een schuld open heeft staan. Een aantal sportwagens, prototypes en onderdelen (waaronder 85 Audi V8 motoren) komen op de online executie veiling.

Beslag
Dat het al jaren slecht gaat met Spyker is algemeen bekend, dat nu Troostwijk Auctions in opdracht van de Belastingdienst een groot aantal wagens en onderdelen gaat veilen komt dan ook niet geheel als verrassing. Spyker’s topman Victor Muller heeft vaak een vernedering kunnen voorkomen, en flaneerde vorig jaar nog op Pebble Peach met de B6 Venator Spyder. Schone schijn blijkt nu, een executie veiling wordt doorgaans gehouden ver nadat er beslag is gelegd op de activa van een bedrijf.

Kavel lijst
Vooralsnog is niet bekend wat en hoeveel objecten zullen worden aangeboden, wel heeft Troostwijk Auctions alvast een aantal foto’s geplaatst van wat online wordt afgehamerd op 28 juli van dit jaar. Die foto’s liegen er niet om. Auto’s waar Spyker ongetwijfeld zeer trots op was, zoals de D8 Peking to Paris concept, C8 Aileron Spyder concept, en zelfs de C12 Zagato. Troostwijk Auctions heeft op 25 juli een kijkdag gepland, op het hoofdkantoor adres van Spyker. Afhalen van gekochte waar kan op 4 augustus.

Definitief?
“Een storm in een glas water”, noemt Victor Muller de veiling die naar eigen zeggen niet eens door zal gaan. Toch verteld Troostwijk Auctions desgevraagd dat de belastingdienst het verzoek tot executieveiling nog niet heeft ingetrokken. Misschien is het ook een stukje power-play van de belastingdienst om een openstaand bedrag te kunnen innen, als er nog geld is bij Spyker. Antwoord op de vraag of Spyker nog liquide middelen heeft zal snel volgen, wanneer we weten of de veiling nu wel of toch niet doorgaat.

Storm
In ieder geval is dit geen storm in een glas water. Spyker zit al geruime tijd in zwaar weer en Victor Muller probeert op allerlei manieren, overal ter wereld, geld op te halen. Begin maart van dit jaar kwam het bedrijf zelfs met het ‘Venator bond’, een obligatie van Spyker. Ze besloten tot de uitgifte van obligaties nadat het aandeel werd geschrapt van de beurs, of er ook daadwerkelijk obligaties zijn gekocht heeft Spyker niet bekend gemaakt.Categorie(ën)