Volkswagen Golf 7 gekozen tot auto van het jaar 1 minute leestijd

Volkswagen Golf 7 VII Car of the Year Autosalon Geneve 2013 254
Tijdens de ceremonie van de auto van het jaar op de vooravond van de autosalon van Genève is de Volkswagen Golf 7 gekozen tot auto van jaar. De strijd tussen de genomineerden was niet bijster spannend, 414 stemmen gingen naar de Golf, de Toyota GT86 / Subaru BRZ werd 2e met 202 stemmen. Derde werd de Volvo V40 (189 stemmen), gevolgd door de Ford B-Max en Mercedes-Benz A-klasse.

Ontvangen
De award werd ontvangen door Ulrich Hackenberg, hoofd-ontwikkeling van Volkswagen, en Walter de Silva, hoofd design. De jury prees met name de veiligheid, het lage benzineverbruik en het comfortabele, doch dynamische karakter.
Het is de 2e keer dat de Volkswagen Golf is verkozen tot auto van het jaar, eerder won de 3e generatie de award in 1992.



Categorie(ën)