Toyota werkt aan GT 86 Cabrio 1 minute leestijd

Toyota GT 86

Tijdens de Autosalon Geneve van vorig jaar, werd de FT 86 II Concept gepresenteerd. Een nieuwe sportwagen met een geheel nieuwe basis, die de sportwagen Supra gaat opvolgen. De auto is eigenlijk geen echte Toyota, er is veel gebruik gemaakt van Subaru techniek en wordt zelfs gebouwd in de Subaru fabriek. Basis van de auto is het fun to drive adagio van de klassieke 2000 GT.

Vertraagd
Met het ontwikkelen van het nieuwe sportwagen platform, is al rekening gehouden met een cabrio variant. Tijdens de Tokyo Motorshow 3 maanden geleden, werd het productie model van de coupé getoond. De zomer van 2012 komt helaas voor Toyota wel wat te vroeg om de dakloze uitvoering te gaan verkopen. De auto wordt aangedreven door een 2 liter 4 cilinder boxer-motor die 200 pk produceert. Door de lage plaatsing van de motor, blijft het zwaartepunt van de auto laag wat de rij dynamiek ten goede komt.
De basis coupé zal vanaf Q2 van dit jaar te koop zijn voor minder dan € 50.000,-. Over een paar jaar zal Toyota een snellere variant van de sportwagen introduceren.

[nggallery id=14]Categorie