7e generatie Golf gepresenteerd 1 minute leestijd

Volkswagen Golf VII 6 2012
Op 2thetrack.com schrijven wij zelden over massaproductie auto’s, maar voor een van de meest populaire modellen ooit maken we een uitzondering. De 7e generatie van de Volkswagen Golf werd namelijk gisteravond gepresenteerd in Berlijn. Sinds 1974 wordt de Volkswagen Golf verkocht, in die tijd zijn er reeds ruim 29 miljoen verkocht. De 7e generatie is tot 100 kg lichter en tevens 23% zuiniger dan zijn voorganger, vanaf 3 november staat de auto in de showrooms.

Gegroeid
De afmetingen van de auto die staat op het nieuwe MQB platform zijn, ondanks het afvallen, gegroeid. De afmeting van 425,5 cm lang is een ruime 5 centimeter meer, de auto is tevens 13mm breder geworden. Alleen de hoogte is afgenomen met 28mm en is nu 145 cm.

Motoren
Uiteraard zijn alle motoren voorzien van directe inspuiting, nieuw is de cilinderuitschakeling wat het verbruik nog verder drukt. De benzine TSI motor is leverbaar als 1.2 liter / 85pk en 1.4 liter / 140 pk, de motoren voldoen nu al aan de aanstaande EU6-emissienorm.. Wie een diesel prefereert, kan kiezen voor een 105 pk sterke 1.6 liter TDI met een verbruik van 1 op 26,3. Meer power geeft de 2 liter TDI motor, 150 pk met tevens een laag verbruik van 1 op 24,4.

Uitrusting
De nieuwe generatie Golf krijgt standaard meer gadgets mee dan ooit te voren, een touchscreen is standaard, het Multi Collision Brake verhoogt de veiligheid. De auto wordt leverbaar als Trendline, Comfortline of Highline en is vanaf 1 oktober te bestellen.Categorie