Spa-Francorchamps in teken van Modena Trackdays 2 minutes leestijd

Ferrari 458 Speciale Modena Trackdays Spa-Francorchamps 2thetrack 2015-1
Deze week stond dinsdag en woensdag het circuit van het Spa-Francorchamps in het teken van de Modena Trackdays, een initiatief van Modena Motorsport. Het evenement is niet zomaar een trackday, een 200 wagens groot deelnemers veld is enorm divers en daarom zo bijzonder. ‘From F1 cars to Le Mans stars, to Classic beauties and modern beasts.’

Opkomst
In de afgelopen jaren heeft de Modena Trackdays enorm gewonnen aan populariteit ver buiten haar eigen Duitsland. Uiteraard zijn er veel Nederlanders en Belgen, maar ook Amerikanen en Japanners reizen graag af naar het Belgische circuit om dit evenement mee te maken.

Spektakel
Waar misschien de meeste bezoekers op afkomen, zijn de Formule 1 wagens van de jaren ’60 t/m in de jaren ’90. Het moet gezegd worden, op de dinsdag bleven veel wagens in de pitbox, maar wanneer de ex-Michael Schumacher Ferrari F310B bolide uit 1997 voorbij jankt op maximale snelheid, wordt dat snel vergeten. Ook op Spa-Francorchamps waren bijvoorbeeld de Ferrari 126 C2 (ex Gilles Villeneuve), 312 T4 (ex Jody Schekter) en 412 T2 (ex Jean Alesi).

Modern
Maar waar door de hele dag genomen de meeste fotografen te zien waren, was bij de pitbox waar Pace bezit van had genomen. Die hadden namelijk 5 Koenigsegg’s meegenomen, waaronder een One:1 en een groot aantal andere bijzondere, moderne super/hyper cars. Overigens was de One:1 er niet zomaar, een GPS-tracker die was vastgetaped op de wagen, logde de snelste ronde waartoe de One:1 in staat is.


Foto’s door Niels GroesserCategorie(ën)