Details McLaren P1 GTR, onthulling in Genève 1 minute leestijd

McLaren P1 GTR prototype testing car 2015 2016 McLaren Woking Center
McLaren heeft nieuwe details vrijgegeven over de P1 GTR en aangekondigd de circuit-racer te onthullen op de Autosalon Genève in maart van dit jaar. Later dit jaar kunnen de eerste kopers plaatsnemen in de auto tijdens door McLaren georganiseerde trackdays, voor de lieve som van € 2,5 mln.

2008
7 jaar geleden wist McLaren voor het laatst het Formule 1 (rijders) kampioenschap te winnen, om dat succes te eren heeft McLaren bepaalde elementen van die Formule 1 racewagen (MP4-23) toegepast op de P1 GTR. De P1 GTR krijgt een vermogen van 986 pk, iets meer ten opzichte van de standaard P1 (916 pk / 900 Nm). De verschillen stoppen niet bij het grotere vermogen, de auto verschilt flink en mag niet op de openbare weg.

P1 GTR
McLaren zal de P1 GTR alleen aanbieden aan bestaande klanten die al een P1 in de garage hebben staan. Kopers krijgen niet alleen de racewagen maar ook toegang tot race-faciliteiten van McLaren en lidmaatschap van de exclusieve GTR Programme club. Een paar details over dat programma zijn al bekend, in Genève worden alle details bekend gemaakt.Categorie(ën)