McLaren geeft foto’s en info P1 GTR vrij 1 minute leestijd

McLaren P1 GTR testing
Net als Ferrari wil McLaren ook wat leuks doen met haar klanten op circuits over de wereld, en wel met de P1 GTR. In Augustus toonde McLaren tijdens het Pebble Beach Concours een concept model om de klanten alvast warm te maken, nu heeft een prototype los gelaten op het circuit.

Bahrein
Het streefgetal voor McLaren was 1000, maar dat is niet gehaald. Het maximaal vermogen blijft steken op 986 pk. Toch de standaard P1 geen match zijn voor de P1 GTR, dankzij het extra vermogen en zeer extensieve gewichtsbesparing zal de auto compleet anders presteren en aanvoelen. Wel is de airco gebleven in de auto, de gentlemen drivers moeten natuurlijk wel het hoofd koel kunnen houden op circuits in bijvoorbeeld het Midden-Oosten. Het stuurtje is direct geïnspireerd op die McLaren gebruikte in 2008, niet toevallig het jaar dat ze kampioen werden met Lewis Hamilton.

Tailor Made
Door de gewichtsbesparingen valt er weinig te verstellen aan de DTM-stijl kuipstoelen en 6-punts veiligheidsharnas. Kopers zullen eerst gaan proefzitten in Woking, waarna alle onderdelen op maat worden gemaakt.Categorie