Lamborghini Asterión concept is hybride 1 minute leestijd

Lamborghini LPI910-4 Asterion Concept Mondial de l'automobile 2014-6
Een grote verrassing was het niet meer, daarom niet minder confronterend; een hybride Lamborghini. Automobili Lamborghini baas Stephan Winkelmann trok in Parijs het doek van deze blauwe 2+2 sportwagen met een V10 en 3 elektromotoren. De is een concept, maar Lamborghini claimt een gecombineerd vermogen van 910 pk, goed voor een acceleratie naar 100 km/h binnen 3 seconden.

LPI
Al decennia voert Lamborghini de naam LP, kort voor longitudinal posteriore, voor het eerst wordt daar een letter aan toegevoegd, de ‘I’ van Ibrido, Italiaans voor Hybride. De auto staat op basis van de LP700-4 Aventador en heeft een doorontwikkeling van de LP610-4 Huracan aandrijflijn.

2+2
Een ander belangrijk element van de Asterión zijn de 4 deuren, die plaats bieden aan 4 personen. Een Lamborghini met 4 stoelen zit al langer in de pijplijn, de Asterión is een probeersel om de reacties van het publiek en cliëntèle te pijlen.Categorie(ën)