Lamborghini kondigt Asterión aan 1 minute leestijd

Lamborghini Asterion concept paris motor show 2014 mondial de l automobile
Op de Parijs motor show gaat Lamborghini een nieuw concept model onthullen, waarschijnlijk een 2+2 model met hybride aandrijving. Dat blijkt uit een teaser-afbeelding van Lamborghini met logo waarin een bliksem is verwerkt in de ‘o’, dit logo kan refereren naar de model naam of is de benaming van Lamborghini’s eerste hybride-aandrijving systeem.

Patent
Recent heeft Lamborghini een aantal patenten aangevraagd, waaronder de namen Asterión en Encaste, en een hybride aandrijving met elektromotoren voor de voorwielen en een voorin-geplaatste motor die de achterwielen aandrijft. Dit hybride systeem was al verwacht voor de Urus SUV die in 2017 op de markt verschijnt.

De 1966 Lamborghini 400 GT 2+2.

De 1966 Lamborghini 400 GT 2+2.

Asterión
Traditie getrouw refereert de model naam naar iets dat met een stier te maken heeft, het logo van Lamborghini. Asterión is de naam van een Minotaurus uit de Griekse mythologie en is (hoe toepasselijk) een hybride man/stier.

2+2
Al jaren bouwt Lamborghini 2-zits sportwagens, alleen de LM002 en 400 GT 2+2 zijn modellen die meer dan 2 mensen kan vervoeren. Daarmee laat het merk een grote markt links liggen, geruchten van een groter model op basis van de Aventador doen al langer de ronde.Categorie(ën)