Estoque wordt Aventador? 1 minute leestijd

Lamborghini LP700-4 Aventador
De geruchtenmolen over Lamborghini draait op volle toeren, economische voorspoed in nieuwe economien zoals China, maken dat het merk wil werken aan een groter modellen-gamma. Al in 2008 werd de Estoque getoond, een 4-deurs Lamborghini design concept dat comfortabel plaats biedt aan 4 personen. Een compleet nieuwe auto lijkt er niet te komen, omdat de Aventador mogelijkheden biedt om als 4-deurs te bouwen.

Planning
Voordat een 4-deurs Lamborghini het levenslicht gaat zien, staat eerst de Roadster uitvoering van de Aventador op de planning. De auto wordt verwacht tijdens de Detroit Auto Show in Januari 2013. Een Aventador GT zou zijn opwachting maken tijdens de Autosalon Genève van dat jaar, passagiers zouden via suicide-doors de achterstoelen kunnen bereiken die primair zijn bedoeld voor korte afstanden.
Een jaar later staat de SV (SuperVeloce) uitvoering van de Aventador op de planning, waarbij de motor een upgrade krijgt naar 750 pk. In 2015 wordt een facelift gepland waarbij het vermogen stijgt naar een verwachte 770 pk.

Gallardo
Nadat Lamborghini werd overgenomen door Audi, werd meteen begonnen met het maken van een ‘volume model’, de Gallardo. De 3e generatie van dit model zal in 2014 worden gepresenteerd op de IAA en wederom zal het veel onderdelen bevatten van Audi. In hetzelfde jaar wordt namelijk ook de 2e generatie van de R8 sportwagen getoond, beide auto’s staan op het nieuwe MSS (Modular Sports Car System). Later zal het platform worden vervangen voor Porsche’s versie, MSA (Modular Sports Car Architecture), dat uiteindelijk door het volledige VAG sportwagen gamma zal worden gebruikt.Categorie