Publieksdebuut voor de Lamborghini Huracán 2 minutes leestijd

Lamborghini LP610-4 Huracan Autosalon Geneve 2014-1
Na de internet onthulling eind vorig jaar, gevolgd door 130 besloten presentaties voor Lamborghini clientele, kan het publiek eindelijk Lamborghini’s nieuwe Huracán aanschouwen op de beursvloer van Genève. De productie is al gestart en nog voor de zomer wordt begonnen met leveren aan de reeds 700 klanten.

Stier Huracán
Om de naam van de auto te begrijpen, moeten we ver terug in de geschiedenis. In 1879 vocht de stier Huracán zo sterk in de Arena van Alicante, dat hij werd gespaard voor de slacht. 135 jaar later is Huracán de naam voor een 610 pk sterke supercar.

Still V10
Eindelijk is Lamborghini ook aan de dubbele koppeling, de Italianen noemen het de Lamborghini Doppia Frizione (LDF). De bak heeft 7 verzetten en schakelt, zoals het hoort, sneller dan dat je met je oog kan knipperen.
De sprint naar 100 km/h is in 3,2 seconden gebeurd, 200 km/h staat in krap 10 seconden op de teller, de opgegeven topsnelheid is in ieder geval 325 km/h. Het droog-gewicht van de Huracán is 1.422 kg, iets meer dan zijn voorganger, de Gallardo.

Hybride Chassis
Ongetwijfeld zal Audi zich bemoeid hebben met de ontwikkeling van de Huracán, daar de basis van de auto ook gebruikt zal worden voor de nieuwe R8. De keuze is gevallen op een ‘hybride-chassis’, een combinatie tussen aluminium en carbon fiber. Om de auto te bouwen, heeft Lamborghini een volledig nieuwe productielijn gebouwd.

Bestellen
Lamborghini heeft mede dankzij de Gallardo jaren op rij verkooprecords gebroken. In ruim 10 jaar zijn er 14.022 geleverd, dat is ongeveer de helft van alle Lamborghini’s ooit geproduceerd. Wegrijden in de Huracán kan bij PON in Leusden vanaf € 262.398,-Categorie(ën)