50 jaar Lamborghini, speciale editie Aventador 1 minute leestijd

Lamborghini LP720-4 Aventador 50 Anniversario Edition
In Shanghai heeft Lamborghini een speciale editie van de Aventador gepresenteerd, ter ere van het 50-jarige bestaan. De LP720-4 Anniversario heeft 20 pk extra gekregen en afwijkende uiterlijke kenmerken, deels geïnspireerd op de Veneno. Door de wijzigingen is de auto niet sneller geworden, de auto is direct te bestellen en gelimiteerd tot 100 stuks.

Tweaks
Het extra vermogen is behaald door het optimaliseren van de calibratie van de motor, er zijn geen technische wijzigingen aangebracht. De auto is alleen verkrijgbaar in Giallo Maggio, toch zal de aangepaste body-kit meer opvallen dan de kleur. Door aanpassingen zoals een uitgebouwde achterzijde met grotere diffuser, grotere zij skirts en een aangepaste voorbumper zorgen voor aerodynamische verbetering van 50%.

Badges
Net als op de Veneno is op de zijkant van de diffuser een ’50’ badge geplaatst, in het interieur is badge geplaatst met het serienummer.Categorie(ën)