Koning Willem-Alexander kiest voor A8L 1 minute leestijd

Koning Willem Alexander Audi A8L RemtezCar Liomousine
Koning Willem-Alexander heeft de oude Volvo S80 Limousine dienstwagen, waar zijn moeder gebruik van maakte, aan de kant gezet. De keuze is gevallen op een Audi A8 4.2 TDI Limousine, fors verlengd en bepantsert door het Nederlandse RemetzCar.

Maybach concurrentie
Met een lengte van 5.7 meter is de auto even lang als de luxe Maybach 57, maar de auto biedt misschien wel meer luxe en technologie dan de directeurs wagen van Mercedes-Benz. Net als de Maybach heeft RemetzCar Smart Glass gebruikt maar niet voor een panorama dak, de separatie wand tussen chauffeur en passagier kan transparant of ondoorzichtig gemaakt worden met een druk op de knop. Dankzij de extra componenten en nodige bepantsering, weegt de auto maar liefst 3.725 kg.

Comfort
De RVD doet geen uitspraken over de koninklijke limo, daarom weten we niet precies welke uitrusting Willem-Alexander heeft gekozen. Toch kunnen we er vanuit gaan dat de auto is uitgerust met bijvoorbeeld 2 10,2″ displays, koelkast en elektrisch uitklapbare tafels.Categorie