Mercedes-Benz S-klasse is officieel 2 minutes leestijd

Mercedes-Benz S-klasse 2013 2014
Na veelvuldig teasen en meerdere gelekte afbeeldingen en specificaties, heeft Mercedes-Benz op een eigen evenement de nieuwe S-klasse onthuld. Het nieuwe vlaggenschip breekt met zo’n beetje elke traditie, de auto wordt beschikbaar als standaard, limousine, verlengde limousine, coupé en cabriolet. De auto beoogt een nieuwe standaard in het luxe rijden neer te zetten en staat vanaf september in de showrooms, waarbij het goedkoopste model €94.650 gaat kosten.

Gamma
De nieuwe generatie S-klasse vervangt niet alleen zijn voorganger, ook de CL-klasse en Maybach 57/62 worden voortaan aangeduid als S-klasse. De extra verlengde uitvoering die de Maybach gaat vervangen krijgt overigens de (historisch verantwoorde) toevoeging Pullman mee.

Gadgets
Mercedes-Benz S-Klasse, S 400 HYBRID (W 222) 2013Nog voor de presentatie bracht Mercedes-Benz informatie naar buiten over de systemen die nieuw zullen zijn voor de 2013 S-klasse. Een paar in het oog springende zijn het nieuwe Thermotronic Climate Control en Magic Body Control.
Het Climate Control systeem heeft een nieuw, zeer geavanceerd ionisatie filter dat naast pollen en stof ook virussen uit de lucht kan filteren. Daarna kan er, net als in de latere Maybach modellen, een mood-geur worden verspreid met de keuze uit freeside, sports, downtown en nightlife.
Het MBC (Magic Body Control) systeem is wellicht een van de meest bijzondere ontwikkelingen van dit jaar. De techneuten van Mercedes-Benz hebben camera’s ontwikkeld die de weg scannen en zijn gemonteerd achter de voorruit. Wanneer er oneffenheden zoals een drempel of slecht-wegdek wordt gedetecteerd, wordt het onderstel aangepast om het comfort van passagiers zo hoog mogelijk te houden.

Stoelen
Hoewel het Maybach avontuur is geflopt, heeft Mercedes-Benz wel het nodige geleerd van het project. De nieuwe S-klasse heeft ‘Maybach-grade‘ achterstoelen, die verder zijn ontwikkeld.

[nggallery id=147]Categorie