Nieuwe Mercedes-Benz S-klasse gesnapt 2 minutes leestijd

Mercedes-benz S-klasse 2013 2014 spyshot
Tijdens de opnames van promotiemateriaal, heeft een oplettende passant de nieuwe S-klasse vastgelegd. Het nieuwe model past in de huidige designtaal van Mercedes-Benz en oogt in zijn geheel minder massief dan zijn voorgangers. De auto zal op 15 mei tijdens een eigen evenement worden onthuld.

Next-gen
Voor alle informatie moeten we nog wachten tot medio volgende maand, de informatie die nu voor handen is, heeft vooral betrekking op het interieur en de technologie. Centraal staat de lancering van de 5e generatie COMAND, wat nu wordt aangedreven door een Intel Atom processor. Deze chip krijgt ten minste 30 miljoen regels code die door de programmeurs zijn getypt voor het infotainment systeem te verwerken.

Interieur
Op foto’s van het interieur is duidelijk te zien dat Mercedes-Benz inderdaad niet over 1 nacht ijs is gegaan. Een bijzonder lijnenspel betrekt alle onderdelen tot 1 geheel, de interieurverlichting is weggewerkt achter de decoratiestrips. De foto’s onthullen ook een nieuw partnership met audiomaker Burmester, die tevens het audiosysteem van de Bugatti Veyron maakt. Om het zuivere geluid te kunnen waarderen, is de auto nu voorzien van 150 individuele geluidsisolatie componenten.
Net als in de latere Maybach’s is de S-klasse voorzien van een ‘active perfuming system’. Het systeem filtert eerst de lucht met ionisatie, voordat de parfum in 5 minuten interval door de cabine wordt verspreid. Verwacht geen Paco Rabane of Prada luchtje, de geuren worden ‘moods’ genoemd, met 4 keuzes, freeside, sports, downtown en nightlife.

Maybach
Volgens de verantwoordelijke ontwerpers is het interieur van de nieuwe S ontworpen vanuit de passagier die achterin een ‘L’ uitvoering zit. Ook hebben de designers onthouden dat de nieuwe S-klasse het ten ziele gegane Maybach moet vervangen. De stoelen achterin zijn daarom volledig verstelbaar en voorzien van 14 luchtkussens die de massagefunctie verzorgen. Niet alleen de stoelen worden verwarmd, ook de armsteun en deurpanelen zijn voorzien van verwarmingselementen.
Wanneer de stoel met 43,5 graden is gekanteld in liggende positie, bestaat wel het risico dat de passagier onder de gordel heen glijdt bij een ongeval. Daarom zijn er nieuwe veiligheidssystemen aangebracht zoals een een ‘cushionbag’, actieve gordel systemen en een airbag in de gordelband die je een gekneusde rib kan besparen.

Uitvoeringen
De nieuwe S-klasse zal met een aantal tradities breken en (uiteindelijk) in een groter aantal versies in de prijslijst verschijnen. Op dit moment is de S-klasse te krijgen als standaard en verlengd, in de toekomst komt daar een Coupe en cabrio bij, gecompleteerd door een verlengd Pullman topmodel.

[nggallery id=134]

[nggallery id=135]Categorie