Maybach, zolang de voorraad strekt 1 minute leestijd

Maybach 57s
Geniet ervan, zolang het nog kan. Vlakbij de trappen naar de Lounge van Mercedes-Benz op de Autosalon Genève, was dit jaar nog ruimte gereserveerd voor Maybach. Eind 2012 zal het merk ophouden te bestaan, na ruim 9 jaar van groot verlies lijden. Per verkochte auto moest er naar verluidt een half miljoen dollar worden bijgelegd door moederbedrijf Mercedes-Benz Daimler. Om de laatste auto’s nog met wat gemak te verkopen, wordt een korting aangeboden die kan oplopen tot $ 100.000,-.

Teleurstellend
Bij de her-introductie van het merk was de verwachting om meer dan 1.000 modellen per jaar te verkopen, iets wat nimmer is gehaald. In 2010 werden er zelfs niet meer dan 157 stuks verkocht. Mercedes-Benz plant de terugkomst van het merk Pullman als vervanger van Maybach, de tevens omgebouwde S-klasse zal in tenminste 3 varianten worden gemaakt.Categorie