Henrik Fisker vertrekt bij Fisker 1 minute leestijd

Fisker Karma Autosalon Geneve 2013 255
Na een rumoerig 2012, heeft Henrik Fisker besloten het bedrijf definitief te verlaten. Begin vorig jaar moest de mede-oprichter al een stap terug doen, nu zijn meningsverschillen zo hoog opgelopen dat voor hem het doek valt.

Opgericht
In 2007 begonnen Henrik Fisker en Bernhard Koehler het bedrijf Fisker Automotive, met als doel het bouwen van een luxe elektrische auto. Het bedrijf kreeg vorig jaar vele tegenslagen, zoals een accu recall, orkaan Sandy die 338 Fiskers vernietigde en Fiskers die spontaan in brand vlogen.

Financiën
Door alle tegenspoed en financiële stroppen die daarbij horen, is de bodem van de kas in zicht. Fisker Automotive maakt er geen geheim van op zoek te zijn naar een investeerder, of koper van het bedrijf. Geïnteresseerde partijen zijn de Chineze Dongfeng Motor Corp. en Zhejiang Geely (tevens eigenaar van Volvo). Een mogelijke deal zou wel door de senaat in de VS moeten worden goedgekeurd, vanwege de circa $ 200 miljoen staatssteun die het bedrijf heeft gekregen.

Reactie
In een telefonische toelichting aan pers-bureau Reuters verteld Henrik Fisker dat het een erg lastige beslissing was om te nemen. De meningsverschillen zouden te maken hebben met de bedrijfsstrategie, echter wilde Henrik Fisker zich daar niet verder over uitweiden.
Tony Posawatz blijft de CEO van Fisker en mede-oprichter Bernhard Koehler blijft ook betrokken bij het bedrijf.Categorie(ën)