Nieuwe CEO voor Fisker 1 minute leestijd

Fisker_karma_droomrit
Een automerk oprichten, is moeilijker dan het leuk is, zeker in economisch lastige tijden. Henrik Fisker treedt af maar blijft betrokken bij het merk dat hij heeft opgericht. De nieuwe CEO Tom LaSorda begon nog geen 3 maanden geleden bij Fisker als vice-voorzitter. Henrik blijft betrokken bij het bedrijf als voorzitter en gaat zich bezighouden met de marketing.

Tegenslag
Fisker wordt geplaagd door een enorme Accu Recall en verdwijnende belasting voordelen in meerdere landen waaronder de grootste markt, de VS. Daarnaast is het elektrische auto-merk verwikkeld in een gevecht om ruim $ 336 miljoen die was toegezegd door het Amerikaanse Departement van Energie.

Trots
Henrik Fisker doet met trots een stap opzij. Tom LaSorda was CEO bij Chrysler maar moest vertrekken na de overname door Cerberus. Door de extra ervaring heerst er vertrouwen in de toekomst. Henrik Fisker verteld trots te zijn op wat er is gebeurd sinds de oprichting in 2007, ze zullen doorwerken om een milieubewust, iconisch merk te worden in het luxe segment. In April tijdens de New York Motorshow, zal het merk waarschijnlijk een nieuw model onthullen dat nu bekend staat als ‘Project Nina’.

Surf
Het project van de ShootingBrake uitvoering van de Karma gaat ook door, deze herfst wil Fisker op de Autosalon Parijs de productieversie van de Concept car uit 2011 tonen. Begin 2013 wordt de auto geleverd, wanneer er voor die autosalon in Genève, een cabrio versie op de rol staat.Categorie(ën)