Karma wordt teruggeroepen 1 minute leestijd

Fisker Karma
Nadat een Fisker Karma in brand was gevlogen een paar weken geleden in Woodside, Californie, heeft het automerk een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Het bedrijf kwam al snel met het bericht dat de recent vervangen batterijen niet de oorzaak zijn van de brand. Nu het onderzoek is afgerond is het bedrijf tot de constatering gekomen dat een koeling-ventilator zijn werk niet goed deed en er een brand starte in de linkervoorkant van de auto. Het merk roept alle 2400 geproduceerde auto’s terug voor vervanging van het onderdeel.

Imago
Het eerste model van Fisker heeft kinderziektes, het bedrijf zelf en tevens de importeur in Nederland, Kroymans, geven aan dat de eigenaren zich hier niet aan storen. Door goede service te verlenen behoudt het merk voldoende begrip van de kopers die veelal kunnen terugvallen op een 2e, of 3e auto. In het persbericht wat Fisker de deur uit deed komt ook Rudy Burger, de eigenaar van de auto in kwestie aan het woord.

“I have been incredibly impressed with the way Fisker has handled this incident. I have personally started seven technology companies and know from direct experience that the US needs more innovative companies of this type, especially in the automobile sector.
“Fisker is a great company and one that I am personally planning to invest in. I look forward to getting behind the wheel of my next Fisker.” Categorie(ën)