Bugatti Vision Gran Turismo is voorproefje op Chiron 1 minute leestijd

Bugatti Vision Gran Turismo Polyphony Digital Chiron IAA Frankfurt 2015
Na een aantal teasing foto’s heeft Bugatti de digitale Gran Turismo racer in zijn geheel onthuld. De auto voorzien van lichtblauwe lak en donkerblauw zichtbaar-carbon fiber is niet alleen digitaal, er is één model gebouwd voor de aanstaande IAA Frankfurt!

Vision
Meer dan eens kreeg Bugatti kritiek op het design van de Veyron, velen vonden het ontwerp te ingetogen. Daarmee rekent de Vision Gran Turismo direct af. Een agressieve voorkant en zo mogelijk nog agressievere achterzijde, gecomplementeerd met een enorme race-stijl spoiler. Maar het ontwerp is toch herkenbaar Bugatti dankzij de druppel-vorm, geïnspireerd op de 1937/1939 Le Mans winnende Type 57G/C Tank.

Designtaal
Volgens designdirecteur Achim Anscheidt heeft het team een auto gebouwd die niet onrealistisch is. Het doel van het concept is om na de Veyron een nieuw hoofdstuk te openen en de markt warm maken voor de nieuwe designtaal.

One-Off
Het is voor autobouwers niet ongebruikelijk om een auto ontworpen voor het race-spel Gran Turismo daadwerkelijk te bouwen. Het bijzondere model zal te zien zijn op de IAA Frankfurt, waarmee gelijk een einde komt aan speculaties over wat er zou gebeuren op het pers-conferentie tijdslot dat Bugatti reserveerde.Categorie(ën)