De laatste Bugatti Veyron La Finale 2 minutes leestijd

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale Geneva Motor Show 2015-1
‘An Era is coming to completion’, dat waren de woorden van Bugatti voorzitter Wolfgang Dürheimer voordat het doek werd getrokken van de 450 en laatst geprobeerde Veyron. Het laatste model is voorzien van zichtbaar carbon in zwart en rood, het interieur is een contrast tussen beige en rood leder, decoratiestrips uitgevoerd in hetzelfde rood-carbon fiber. Tijdens de persconferentie gaf Wolfgang Dürheimer ook alvast wat informatie over de Veyron opvolger waarvan de ontwikkeling in volle gang is.

Veyron la Finale
Bugatti heeft er inmiddels een traditie van gemaakt, elke Veyron heeft zijn bijzonderheden en krijgt daarom een onthulling ten overstaande van de wereld pers. Echt nieuwswaardig waren ze in het verleden niet, maar deze was dat wel met op de stand de eerste en laatste geproduceerde Veyron. Dat het laatste model een Grand Sport Vitesse zou betreffen was al even bekend, opmerkelijk was dat Bugatti op 2 maart nog de laatst geproduceerde Veyron Coupé had staan, Super Sport 300.

Nieuwe Veyron
In 2012 leek er nog sprake van dat Bugatti de 4-deurs Galibier zou gaan bouwen, door dat plan kwam een dikke streep nadat Wolfgang Dürheimer de leiding over Bugatti overnam. Wolfgang Schreiber bleek voor Volkswagen zeker niet de gedroomde CEO voor het vlaggenschip merk. Jens Schulenburg (Chief Vehicle Engineer) onthulde in 2012 ook dat al was begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe Veyron. Waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat we de eerste informatie krijgen over de Veyron opvolger.Categorie(ën)