IAA Frankfurt 2015 preview 6 minutes leestijd

IAA Frankfurt 2015 preview-1
Vanaf 17 september opent de Frankfurter Messe weer zijn deuren voor de 66e editie van de IAA (Internationale Automobil-Ausstellung). De motor show die vooral uitblinkt in het enorme beursvloer oppervlak van circa 235.000 m² verdeeld over 11 hallen is 11 dagen lang het centrum van de autowereld. Wij gaan tijdens de persdagen voorafgaand aan de opening verslag doen van de primeurs, lees hier alvast wat ons in ieder geval te wachten staat op de show.

Alfa Romeo Giulia
Eind Juni trok Alfa Romeo alle registers open om de Giulia voor te stellen aan de wereld. We kregen het ‘QV’ topmodel te zien, die moet gaan concurreren met de BMW M3, Mercedes-Benz C63 AMG en Audi S4. Maar de auto moet een volume model worden, daarom krijgen we bij het publieksdebuut meerdere versies te zien die ook interessant moeten zijn voor de leaserijders.

Audi A4
Vlak voordat de auto op de markt verschijnt, is de wagen voor het eerst te zien in Frankfurt. Inmiddels de 5e generatie, is er nu vanaf het begin gelet op motorisering met minimale uitstoot. Dat gezegd hebbende, ook het potente S4 model wordt tegelijkertijd gepresenteerd.

De EXP 9 F, onthuld op de Autosalon Genève 2012 was de aankondiging van Bentley's SUV plannen.

De EXP 9 F, onthuld op de Autosalon Genève 2012 was de aankondiging van Bentley’s SUV plannen.

Bentley Bentayga
De langverwachte SUV van Bentley is getipt om onthult te worden in Frankfurt. Hoewel een onthulling in Genève eerder dit jaar ook waarschijnlijk was, lijkt het nu echt te gebeuren, Bentley doet steeds minder moeite om test-wagens te verbergen.

BMW 7-serie
Ook al onthuld tijdens een eigen evenement, is de IAA Frankfurt 2015 de plek waar het grote publiek de wagen voor het eerst met eigen ogen kan bekijken.

BMW X1
Nog een nieuw model van BMW, de 2e generatie X1. De auto wordt verkrijgbaar als voorwiel- of vierwiel-aandrijver, nadat BMW vorig jaar brak met de achterwielaandrijving traditie.

Bugatti
Opvallend op de pers-conferentie lijst is het slot van Bugatti. Wat ze ons gaan vertellen is onbekend, een onthulling van Veyron opvolger Chiron is mogelijk maar onwaarschijnlijk.

Ferrari
Er is nog geen officiële aankondiging van Ferrari, maar sterke aanwijzingen zijn er voor een onthulling van de gelimiteerde F12 GTO. Een kleine groep journalisten verwacht de 488 GTS Spider nadat de 488 (GTS?) Spider werd onthuld in Genève. Mogelijk is een presentatie van de F12 GTO op het Pebble Beach Concours d’Elegence en onthulling van de 488 Spider op de IAA Frankfurt 2015.

Fiat 500 Facelift
Het succesnummer van Fiat krijgt na lange tijd weer een opfrisbeurt, verwacht kleine wijzigingen, iets meer chrome-opsmuk en nieuwe technologie.

Het Q30 Concept model dat 2 jaar geleden werd onthuld op de IAA Frankfurt.

Het Q30 Concept model dat 2 jaar geleden werd onthuld op de IAA Frankfurt.

Infiniti
Het premium-merk van Nissan zoekt het een treetje lager in de markt, de Q30 wordt het alternatief voor de Volkswagen Golf. Een concept versie van de Q30 stond 2 jaar geleden ook op de IAA.

Jaguar F-Pace
Net als Infiniti toonde Jaguar 2 jaar geleden een concept van een nu in productievorm te onthullen model. Ondertussen wordt de F-Pace bekend bij het grote publiek als volgauto van Chris Froome in de Tour de France.

Lamborghini Huracán Spider
Ook nog geen officieel bericht, wel zeer waarschijnlijk, een spider versie van de Huracán.

Maserati Levante
Nog een luxe SUV onthulling, eindelijk komt de productie versie van de Levante op de markt, 12 jaar nadat het concept model Kubang werd getoond.

Mercedes-Benz C-klasse Coupé
Meerdere auto’s gaat Mercedes-Benz onthullen, daarvoor hebben ze een pers-conferentie slot van 45 minuten gereserveerd. In ieder geval de C-klasse coupé waarvan de AMG versie al wordt geteased op Mercedes-AMG’s social media kanalen.

Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet
Nu de camouflage van de S-klasse Cabriolet steeds minimaler wordt, lijkt een onthulling op de IAA Frankfurt 2015 zeer waarschijnlijk. Een grote, statige GT-cabriolet met klassiek stoffen dak.

Onthulling van de A-klasse in 2012 betekende de definitieve verjonging van Mercedes-Benz.

Onthulling van de A-klasse in 2012 betekende de definitieve verjonging van Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz A-klasse Facelift
De auto die veel deed voor het imago van Mercedes-Benz is toe aan een facelift, de A-klasse is licht bijgewerkt en wordt in Frankfurt voorgesteld aan het grote publiek.

Mercedes-Benz GLC-klasse
Door de nieuwe naamgeving van Mercedes-Benz heet de GLK opvolger nu GLC en gaat de concurrentie aan met de BMW X3 en Audi Q5.

Mini Clubman
Bij de onthulling werd de Clubman ontvangen door hoongelach, inmiddels omarmd. De grote Mini behoudt de 2 deuren aan de achterzijde die opzien baarde op het concept model die vorig jaar werd gepresenteerd.

Opel Astra
De K-generatie van de Astra beleefd zijn debuut op de IAA Frankfurt 2015.

Peugeot 308 GTi
Het hot-hatch segment krijgt nog een speler, de 308 GTi.

Porsche 911 991 generation Carrera 4S Autosalon geneve 2014-1

De 991 generatie werd gepresenteerd op de IAA Frankfurt 2011. Het model is hier te zien in Porsche Exclusive uitvoering.

Porsche 911 Facelift
Eén van de belangrijkste presentaties deze editie is de onthulling van de 911 facelift. Geruchten gaan dat de standaard Carrera’s een turbo krijgen en het topmodel een Hybride systeem, maar dat is allerminst zeker. Qua uiterlijk zijn de aanpassingen minimaal.

Porsche Pajun Concept
Al jaren zijn er hardnekkige geruchten dat Porsche een volledig elektrisch model in de markt wil zetten. Het model dat nu bekend is als Pajun (Panamera-Junior) zou moeten concurreren met bijvoorbeeld de Tesla Model S. Diverse media maken melding van een Pajun concept model om de mening van het publiek te pijlen.

Renault Talisman
Voor de Laguna opvolger is een andere naam gekozen, op de IAA Frankfurt 2015 wordt de Talisman voorgesteld aan het publiek.

Rolls Royce
Ook Rolls Royce heeft een kwartier gekregen voor een pers-conferentie, een belangrijke onthulling staat waarschijnlijk niet op de rol, wellicht een ‘special edition’.

Smart ForTwo Cabrio
Het dak gaat eraf bij de Smart ForTwo, met een canvas dak en af te nemen panelen boven de deuren.

Toyota Prius
Het is in korte tijd al de 4e generatie van de Prius, waarvan het model weer niet ingrijpend zal worden veranderd.

Volkswagen Transporter 6
Al getoond aan een select gezelschap op de vooravond van de AutoRAI, mag een half jaar later het grote publiek de nieuwste Transporter bekijken.

Volkswagen Tiguan
De 2e generatie Tiguan gaat debuteren op de IAA Frankfurt 2015 en is flink aangescherpt.

Skoda. Het favoriete merk van de redactie.

Skoda. Het favoriete merk van de redactie.

Verslagen
Vanaf 14 september beginnen wij met de berichtgeving rechtstreeks uit Frankfurt am Mein, tot dan!



Categorie(ën)