Nieuwe limited edition Veyron eert legende 2 minutes leestijd

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Legend Jean-Pierre Wimille
Op het Pebble Beach concours heeft Bugatti een nieuwe special edition getoond ter ere van Jean-Pierre Wimille. De uitvoering van de Grand Sport Vitesse is gebaseerd op de Type 57G Tank waarmee Wimille de 24h van Le Mans won in 1937. De auto is de eerste in een serie van 6 special editions, waarvan er 3 worden gemaakt van elk.

Bonanza
Met een nieuwe serie limited edition zet Bugatti een enorme reeks voort. Na wereld record edities en een groot aantal modellen die aan het verleden refereren, lijkt Bugatti het nodig te hebben om de productie van de Veyron verkocht te krijgen. Alle coupe’s zijn al vergeven, maar de Grand Sport wil nog niet lopen, misschien wel omdat deze een stuk later, midden in de crisis, op de markt kwam. In de afgelopen jaren zijn er een aantal standaard Veyron’s geveild voor soms de helft van de nieuw prijs.
Potentiële Veyron kopers willen nu zeker zijn van  een auto die uniek is, extra cachet heeft en bovendien verschilt van het standaard.

Wimille
De Franse coureur Jean-Pierre Wimille won zelfs 2x de 24h van Le Mans, in 1937 en 1939. Een jaar later zou hij tijdens de kwalificatie komen te overlijden. Bugatti heeft nog wel zijn handtekening en die komt terug op een paar plaatsen, de tank- en oliedop en de hoofdsteunen. Op het opbergvak tussen de stoelen en op de onderzijde van de vleugel is het circuit de la Sarthe getekend. De Franse driekleur is middels stiksels toegepast op het stuur en versnellingspook.

Prijzig
De donkerblauw met Bugatti blauwe bolide heeft een body van volledig carbon fiber, sommige panelen zijn geverfd in de lichtblauwe kleur. Om geen twijfel te laten bestaan welke speciale editie het betreft, is op de instaplijst de tekst ‘Les Légendes de Bugatti’ geplaatst.
Hoeveel Bugatti wenst te krijgen voor de speciale Grand Sport Vitesse modellen is nog niet bekend. In het verleden vroegen ze tussen de 2,5 en 3 miljoen euro voor Veyron’s met een body van carbon fiber.Categorie(ën)