AutoRAI 2017 geschrapt, toekomst onzeker 1 minute leestijd

autorai2015 autorai2017 geannuleerd-1
Na de 2013 editie te hebben overgeslagen, was in april dit jaar weer een succesvolle AutoRAI waarna de organisatie gelijk de datum voor 2017 bekend maakte. Door dat feestje is een dikke streep gezet, reden is onwilligheid van automerken om weer een stand te nemen in de Amsterdamse RAI.

Succes
Het leek allemaal zo mooi begin dit jaar. 291.717 bezoekers konden zich vergapen aan alle mooie wagens, gepresenteerd in een nieuwe opzet. Die opzet was erg succesvol en kreeg zelfs internationale waardering.

Defnitief
Een sombere woordvoerder van de Amsterdam RAI, Johan Tensen, lichte aan het begin van de avond de beslissing toe op BNR Nieuwsradio. Hij noemt als voornaamste reden het niet halen van 80% van de automerken die actief zijn op de Nederlandse markt. Ook verandering in marketing strategie zorgt ervoor dat sommige merken geen geld willen stoppen in aanwezigheid op de beursvloer. De RAI heeft besloten om de knoop snel door te hakken, waardoor de hallen voor andere evenementen kunnen worden ingezet.

PON
Voor veel importeurs komt de beslissing als donderslag bij heldere hemel. In een reactie laat Jacques Geijsen van VAG importeur PON (o.a. Volkswagen, Skoda, Lamborghini) weten teleurgesteld te zijn in de beslissing. Hij denkt dat het evenement (of met een andere organisatie – red.) ook op een andere plek gehouden kan worden.

Gelukkig hebben we de foto’s nog…Categorie(ën)