Porsche test 911 (991) Facelift 1 minute leestijd

Porsche 911 997 facelift spyshot
Nu Porsche een groot deel van de modellen heeft gepresenteerd, wordt het tijd voor een facelift, rond de Nürburgring werd de wagen gespot zonder al teveel camouflage. De auto is op de ge-eikte plaatsen bijgewerkt, andere bumpers, lichtunits en uitlaten. De auto wordt al over een aantal maanden onthuld op de IAA Frankfurt, om vervolgens begin 2016 op de markt te verschijnen.

991
De huidige generatie Porsche 911 beleefde zijn introductie op de IAA Frankfurt Motor Show 2011, een mid-life facelift is daarom geen verrassing. Op de Nürburgring zijn de laatste tijd 911’s gespot met camouflage, nu is het de eerste keer dat een test-auto zonder bedekking is gespot. Precies een jaar geleden werd al de facelift gespot tijdens tests met camouflage.

918 Spyder
Grote verschillen zullen vooral zichtbaar zijn binnen de wagen, waar elementen van de 918 Spyder te zien zullen zijn. De elektronica krijgt een forse update, een nieuw stuurwiel en afwerking elementen.

Turbo?
Het belangrijkste zal zich wellicht onder de motorkap afspelen. Om te voldoen aan de nieuwe, aangescherpte emissie-eisen zullen mogelijk alle 911 modellen worden voorzien van een turbo motor. Het gerucht is niet nieuw, begin dit jaar vertelde Wolfgang Hatz, directeur R&D van Porsche dat het goed mogelijk is dat elke 911 is voorzien van een turbo. Het topmodel van de 911 zal in het vervolg zijn prestatie voordeel halen uit elektrische aandrijving hulp zoals in de 918 Spyder, al dan niet met een stekker. Geruchten over een 4-cilinder 911 lijken vooralsnog, gelukkig, echt toekomst muziek.Categorie(ën)