Bentley verrast met Grand Convertible 1 minute leestijd

Bentley Grand Convertible Mulsanne cabrio 2015 Los Angeles Motor Show 2014
Dat Bentley met een opvolger van de Azure zou komen was al zo klaar als een klontje, toch verrast Bentley door plotseling de Grand Convertible te onthullen. In West-Hollywood werd de auto officieel gepresenteerd aan een selecte groep journalisten en potentiële kopers. Volgens Bentley is de Grand Convertible nog een concept model, maar duidelijk is dat de auto productierijp is.

Mulsanne Convertible
De in West-Hollywood onthulde Grand Convertible is grotendeels gelijk aan de Mulsanne Speed, inclusief de 6,75 liter twin-turbo V8 motor. Binnenin zijn 14 koeienhuiden gebruikt voor de stoelen en overige interieur delen. Na de Los Angeles Motor Show zal de auto naar Miami worden gebracht, waar bezoekers van Art Basel zich kunnen vergapen aan de mastodont.

Exclusief
In een onderhoud met journalisten verklapte Bentley’s CEO Wolfgang Dürheimer dat het Grand Convertible project 5 jaar geleden is gestart. Nadat Dürheimer het stokje had overgedragen aan Wolfgang Schreiber werd het project stilgelegd, om weer te worden opgepakt met de terugkeer van Dürheimer. Bentley zal de reacties van haar clientele gaan polsen en beloofd dat wanneer de Grand Convertible op de weg verschijnt dat deze een een zeer exclusief, gelimiteerd verzamelaarsobject zal worden.Categorie(ën)