Bentley komt met sportieve Mulsanne Speed 1 minute leestijd

Bentley Mulsanne Speed
Bentley staat dit jaar uiteraard ook op de Parijs Motor Show, en neemt de nieuwe Mulsanne Speed mee. De extra sportieve Mulsanne is te herkennen aan een zwarte grille, andere lichtunits en grotere wielen. De 6,75 liter V8 bi-turbo motor is gebleven, maar produceert nu 537 pk / 1100 Nm koppel, de auto is gelijk te bestellen en kan nog dit jaar worden geleverd.

Power
Het is moeilijk om de 2.685 kg wegende (droog gewicht) limousine sportief te noemen, toch heeft Bentley de moeite genomen om juist dat te maken van de Mulsanne. De cijfers zijn wel indrukwekkend, 1100 Nm koppel is al beschikbaar vanaf 1.750 rpm, goed voor een sprint naar 100 km/h in 4,9 seconden. Daarnaast is de motor, die is gekoppeld aan een 8-traps transmissie van ZF, ook 13% efficiënter geworden. De motor is voorzien van cilinder-uitschakeling, met weinig belasting wordt het effectief een V4.

Interieur
Vooral van binnen is te zien dat het geen standaard Mulsanne betreft, op de foto’s van de pers-model is bijvoorbeeld carbon fiber decoratie te zien. 14 koeien-huiden zijn gebruikt voor het nieuwe 2-tone interieur dat op de Speed standaard ‘Mulliner Driving Specification’ is, en uiteraard ontbreken de geperforeerde pedalen niet.Categorie(ën)