Lamborghini werkt aan Veneno Roadster 1 minute leestijd

Lamborghini Veneno Geneve Autosalon 2013-1
In gesprek met het Amerikaanse Car & Driver op Pebble Beach, heeft Lamborghini’s CEO Stephan Winkelmann aangegeven er een roadster versie van de LP750-4 Veneno aankomt. Van de Veneno die eerder in Geneve debuteerde, worden slechts 3 stuks gebouwd, van de roadster zouden er 9 gemaakt kunnen worden. Aanleiding voor het gesprek was de Veneno die geparkeerd stond op het gras van Pebble Beach.

9
De afgelopen tijd zouden hooggeplaatste Lamborghini werknemers de meest trouwe klanten hebben gepolst op interesse. De LP750-4 Veneno Roadster is namelijk een hush-hush project, er zouden slechts 9 gebouwd worden voor een prijskaartje van € 3,33 miljoen per stuk. Dit is iets duurder (3 ton) dan de coupe.

Geheim?
Om het hush-hush karakter van de auto wat kracht bij te zetten, voegde Stephan Winkelmann eraan toe dat de Veneno Roadster mogelijk nooit officieel getoond zou worden aan het publiek. Vreemd omdat Lamborghini doorgaans erg trots is op zijn creaties, aan de andere kant zorgen teveel one-off’s of auto’s in kleine oplage voor een deflatie van het type modellen.Categorie(ën)