Ford Mustang officieel 1 minute leestijd

Ford Mustang 2015
Ford heeft de 6e generatie van de Mustang onthuld, een model dat ook in Europa verkrijgbaar zal zijn. Vanavond zal de auto zijn premiere beleven tijdens 6 onthullingen over de hele wereld, Ford voorzitter Bill Ford zal de Europese onthulling in Barcelona voor zijn rekening nemen.

Iconisch
De Ford Mustang heeft sinds 1964 een iconische status verworven, met 9 miljoen verkochte exemplaren letterlijk het paradepaardje van Ford. Het model wordt volgend jaar in productie genomen, wanneer het zijn 50e verjaardag viert.

Motoren
Het topmodel, de Mustang GT krijgt de 426 pk en 529 Nm 5 liter V8 motor, een doorontwikkeling van de vorige versie. De instapper is voorzien van een 2.3 liter EcoBoost motor, die er 309 pk / 407 Nm koppel uit perst. In de Verenigde Staten is er nog een tussen-versie, een 3,7 liter V6.

Debuut
Tijdens de Detroit Motor Show zal de Mustang zijn debuut maken, de onthulling van de cabrio versie zal later plaatsvinden.Categorie(ën)