Mustang krijgt EcoBoost motor 1 minute leestijd

Ford Mustang 2014 2015 artist impression
De Ford Mustang is niet de eerste auto waar je een 4-cilinder motor in verwacht, sinds 1993 is er een keus uit 6 of 8 cilinders voorin. Op de lang verwachte, wereldwijd beschikbare, 2015 Mustang (foto: artist impression) komt hoogst waarschijnlijk een EcoBoost badge. Geruchten gaan over een 2,4 liter turbo motor, die zijn intrede zal doen naast andere EcoBoost motoren die momenteel van 1 liter tot 3.5 liter inhoud gaan.

Upgrades
Veel veranderingen worden verwacht op de auto die voor het eerst internationaal verkocht gaat worden. De handling zal verbeteren door een onafhankelijke multilink ophanging aan de achterzijde, wat veel ruimte bespaart en het kenmerkende zenuwachtige gevoel weg neemt. In het verleden werd de Mustang al geleverd met deze ophanging, namelijk de SVT Cobra van 1999 tot 2004.
Geheel volgens de trent zal de auto ook leverbaar worden met een 8-traps automatische versnellingsbak.

Presentatie
Op 17 April 1964 werd op de wereld tentoonstelling te New York de Mustang voor het eerst getoond. Daarom zal de Mustang waarschijnlijk in 2014, precies 50 jaar later, gepresenteerd worden.Categorie