Spyker vangt bot bij rechtbank Detroit 1 minute leestijd

Spyker CEO Victor Muller Saab case Detroit
De inzet is hoog, de belangen groot en daarom zit Victor Muller hoogstpersoonlijk in de rechtbank van Detroit. Aan de orde was de aanvraag van GM tot seponatie van de rechtszaak voor schadevergoeding, aangespannen door Spyker voor schadevergoeding groot $ 3mrd. Rechter Gershwin Drain besliste echter dat GM geen blaam treft en volgens de contractuele afspraken de deal tussen Spyker/Saab en Youngman heeft geblokkeerd. Het is een grote domper voor Victor Muller en het Nederlandse Spyker in het bijzonder.

Vernietigend
Rechter Gershwin Drain liet werkelijk geen spaander heel van de verwijten aan het adres van GM. Het recht op blokkeren van eigendomswisseling van Saab; “is clear, unambiguous and absolute.”, wat vertaald in duidelijk, eenduidig en onvoorwaardelijk. Daar voegde hij nog aan toe dat hij absoluut geen opzet van GM ziet om Spyker of Saab te beschadigen. Na afloop van de uitspraak was de procureur van GM, Kathryn Kirmayer, begrijpelijk tevreden.

Sneer
GM woordvoerder Dave Roman: “We are pleased with the court’s decision to dismiss the case, which we believe was the appropriate result,”. De procureur voegde daar nog een sneer aan toe, volgens GM was de mogelijke deal van Saab met Youngman; “sketchy in many respects.”
Later wanneer de uitgeschreven uitspraak beschikbaar komt, zal Spyker zich beraden op een hoger beroep.Categorie(ën)